Másfél éve államtitkár Schmidt Ádám, máris jelentős gyarapodásnak indult az ingatlanvagyona

Másfél éve államtitkár Schmidt Ádám, máris jelentős gyarapodásnak indult az ingatlanvagyona

A belvárosi ház, ahol az államtitkár lakást szerzett (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Mindössze másfél éve államtitkár Schmidt Ádám, máris jelentős gyarapodásnak indult az ingatlanvagyona. A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára ugyanis egy V. kerületi, 122 négyzetméteres lakásra tett szert a belvárosi önkormányzattól. A legmagasabb beosztású állami sportvezető egy Arany János utcai ingatlannak lett a tulajdonosa – derítette ki a Magyar Hang. A jó műszaki állapotúnak értékelt lakáshoz kedvező feltételek mellett jutott: a 114 millió forintos vételárat 25 év alatt kell kifizetnie. Schmidtnek ez már a második idei ingatlanszerzése: áprilisban egy balatonkenesei gyümölcsöst vett 40 millióért.

A budapesti Arany János utca viszonylag csendes része a Belvárosnak, nemrég felújították, fákat is telepítettek. Szűk, de kiváló helyen fekszik, a metrómegálló tőszomszédságában. Az itt álló klasszicista stílusú saroképület műemléki védettségű, a háznak egykor Hild József építész is lakója volt. Ma az épületet sokan inkább a Podmaniczky tér felőli oldalában lévő Burger King gyorsétterem miatt ismerik.

Az egyik lakásban működik évek óta a Schmidt Ádám és Társa Ügyvédi Iroda is. Alapítója Schmidt Ádám, aki sportszövetségeknek végzett jogi munkája során szerzett magának elismerést. Egy időben a miniszterelnök sportügyi főtanácsadójaként dolgozott, a 2022-es kormányalakítás után nevezték ki sportért felelős államtitkárnak. Az irodájának otthont adó, 122 négyzetméteres lakásnak a földhivatali iratok alapján idén május óta tulajdonosa. Az elegáns környezetben található lakásért 114 millió forintért jutott hozzá Belváros–Lipótváros Önkormányzatától. Ezt megelőzően Schmidt Ádám bérelhette az ingatlant. A polgármesteri hivataltól kikért adatok szerint a bérleti díj havi bruttó 101 ezer forint volt.

• Hány millió forintra értékelte az értékbecslő a lakást?
• Milyen érdekességek derültek ki az értékbecslésből?
• Hogyan jöhetett ki az 1 millió forintnál alacsonyabb négyzetméterár egy ilyen fekvés esetén?
• Ki készítette az értékbecslést?
• Mit tartalmaz Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár vagyonnyilatkozata?
• Milyen más ingatlanra tett szert idén a Balatonon?
• Mit üzent az államtitkár a megkeresésünkre?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/49. számában találja. Vegye meg december 14-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!