„Az ellenzéki pártok többsége elkoptatta magát”

„Az ellenzéki pártok többsége elkoptatta magát”

Bana Tibor (Fotó: Malatinszky Dávid)

 

Hatalmas az igény új politikai erőkre, leginkább azért, mert a mostani ellenzéki pártok többsége elkoptatta magát. Az elégedetlenek figyelme ezért is fordul az újak felé, ahogy azt a mérések is alátámasztják – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bana Tibor a Mindenki Magyarországa Néppárt alelnöke a közelmúltban jelentette be, hogy 2024-ben elindul a szentgotthárdi polgármester-választáson. A Márki-Zay Péter vezette párttal – szavai szerint – nemcsak átlátható közéletet szeretnének, de a politikai kultúra radikális megváltoztatását is. Ha úgy tetszik: nagytakarítást, mert „új embereket kell behozni a politikába”.

A politikus beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választások után nagyon át fog rendeződni a hazai pártrendszer, több politikai erő lényegében el fog tűnni, persze nem rögtön, mert a parlamenti képviseletük egyelőre megmarad.

• Az embereknek mintha elegük lenne a politikából, ugyanakkor a közvélemény-kutatási adatok szerint már mind Vona Gábor, mind Márki -Zay Péter pártjának mérhető támogatottsága van. Miért lehet ez?
• Miben áll Márki-Zay felelőssége a tavalyi választási bukásban?
• Mennyire egyeztethető össze a helyi és az országos politika?
• Vége van-e korábbi pártjának, a Jobbiknak?
• Mi fog változni, ha sikerül leváltania Szentgotthárdon a jelenlegi fideszes polgármestert?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/42. számában találja. Vegye meg október 26-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!