Bödőcs Tibor: Műveljük kertjeinket, ha még nem épült a helyükre akkugyár

Bödőcs Tibor: Műveljük kertjeinket, ha még nem épült a helyükre akkugyár

Bödőcs Tibor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Fotó: Végh László

– A türk basánk hajtja a magyar nyilvánosságot, de nem szeretem megnevezni, mert egy kissé elkoptattuk már a nevét – mondta Bödőcs Tibor a Magyar Hangnak adott interjúban. – A műsoraimban is alig esik róla szó, persze kihagyni sem lehet teljesen, hiszen ő dönt mindenről. De nem szeretnék olyan túlzásokba esni, mint a kritikus média egy része sajnos, ahol lelkesen misztifikálják a miniszterelnököt. Ironikusan, idézőjelbe téve, kigúnyolva, persze, de mégiscsak a nevét szajkózzák folyamatosan. Bármit csinál, abból azonnal hír vagy mém lesz. Nem szerencsés, ha újságírók teljes állásban mitizálják a basát, szelektálni kellene, és csak akkor kritizálni, ha annak valóban van tétje.

A humorista szerint, miközben a hatalom gőgösen magyarkodik, elsorvasztja a kultúrát. – Mi ebben a nemzeti? Pedig az lenne az igazi nemzeti politika, ha a tehetségeket karolnák fel, és nem azokat, akik behódolnak nekik. Pintér Bélánál kreatívabban, autentikusabban senki nem használja a magyar népi kultúrát, népzenét, és neki kell kalapoznia? Rendezzen a Hajdu Szabolcs annyi filmet, amennyit tud, és legyen közte egy csomó remekmű! Ha áldozhatok egyet sznobságom oltárán: a Jocky Tv helyett talán Tarr Béla Tv kellene, ahol reggeltől estig mennének a Maestro művei – fogalmaz Bödőcs Tibor.

• Miért nem említi meg a műsorában Bayer Zsoltot?
• Mikor hagyná ott a kormányközeli MCC által felvásárolt Libri–csoporthoz tartozó kiadóját?
• Miért nem tud haragudni a szabálytalanul parkoló Kern Andrásra?
• Komolyan elgondolkodott a kivándorláson?
• Nemzetibb volt-e a Kádár-rendszer a mainál?
• Hogyan írna az Origo Jézusról, ha ma élne?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023-as karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg január 4-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!