Erjedés

Erjedés

Péter Petra, Magyar Péter, Rost Andrea és Nagy Ervin a nemzeti menet színpadán 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Elindult valami? Talán. Az biztos, hogy történni kezdtek a dolgok. A rendszer bukását majd egy belső ember indítja el, mondogattuk oly sokan hosszú éveken keresztül. Magyar Péter lenne ez a belső ember? Most még nem tudni, de vannak komolyan vehető jelek. Például a családi környezet, amelyben nevelkedett. Mádl Ferenc, Erőss Pál. Konzervatív, polgári légkör, fegyelmezettség, szigorú értékrend, ahol nincs helye a ressentiment-nak, a proletár sértettség bosszúvágytól fűtött gyűlöletének, a „majd én megmutatom”-nak.

Aztán ott van ezek mellett az a nyilvánvaló tény, amelyet régóta sejtünk, s amelyről ő maga is említést tett, miszerint léteznek olyan fideszesek, akik komolyan gondolják, hogy keresztények és konzervatívok, s akiknek már nagyon elege van abból, hogy minden, ami az elmúlt években történt, valójában vallott értékeikkel szöges ellentétben áll. Ha Magyar Péter egy közülük, akkor kérdés, hogy ki, és mikor csatlakozik elsőnek, az „eddig, és ne tovább” elszántságával. Mert erre az odacsatlakozásra szükség lesz. Magyar Péter nem maradhat egyedül a politikai színtéren, mert félő, úgy nem fog menni. Nyíltabb szívű színészek, művészek már érkeznek, a jobbközép ellenzéki szereplői egyértelműen bizakodnak, józanabb elemzők látni vélik az eddig elképzelhetetlent, azonban a rendszeren belülről mások egyelőre nem csatlakoznak.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!