Orbán politikája nyerhet Pozsonyban

Orbán politikája nyerhet Pozsonyban

Robert Fico, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt vezetője beszél támogatóihoz a Nyitrában rendezett kampányeseményen 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Célegyenesbe fordult a szeptember 30-ai választások előtt a pártok kampánya Szlovákiában, és ennek keretében egészen döbbenetes események tanúja lehet a lakosság. Ennek egyik példáját a Smer–SD sajtótájékoztatóján láthattuk, amelyet egyszer csak megszakított a volt kormányfő, Igor Matovic, és a nála lévő megafonba kiabálva maffiának nevezte Robert Fico pártját. Miután a smeresek körbevették Matovic terepjáróját, Robert Kalinák egykori belügyminiszter dulakodásba keveredett Matoviccsal, mire a volt miniszterelnök mellkason rúgta a politikust. A válasz sem maradt el: a Smer egy másik képviselője, Richard Glück kétszer arcon ütötte Matovicot, aki a legnagyobb közösségi hálón élőben közvetítette az eseményeket.

Arról ugyanakkor már kevesebb szó esett, hogy ugyanezen a rendezvényen Fico – Orbán Viktor egyik legközelebbi szövetségese – a határellenőrzés újbóli bevezetése mellett érvelt, amelyhez szerinte a szlovák kormánynak igenis megvannak a törvényi és technikai eszközei. Az intézkedésre szerinte azért van szükség, mert az utóbbi hónapokban rengeteg migráns torlódott fel Szlovákiában, akik Magyarország felől érkeztek. A Nagykürtösi járásban mostanra rendkívüli helyzetet hirdetett a szlovák belügyminisztérium, a politikai szereplők pedig egymásra és Orbán Viktorra mutogatnak, mint az áldatlan állapotok felelősére.

• Mire készül Fico?
• Hogy tereli a magyar pártszövetségtől Fico felé a maygar szavazókat az Orbán-kormány?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap szeptember 22-én megjelent, 2023/38. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!