A volt szlovák miniszterelnök mellbe rúgta Fico egykori belügyminiszterét, mire behúztak neki egyet

A volt szlovák miniszterelnök mellbe rúgta Fico egykori belügyminiszterét, mire behúztak neki egyet

Igor Matovic, Robert Kalinák és Richard Glück

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igor Matovic, az OĽaNO (Egyszerű Emberek) elnöke, volt szlovák miniszterelnök szerda reggel egy hangszórókkal felszerelt terepjáróval jelent meg a kormányhivatal előtt és maffiózóknak kiáltotta ki Robert Fico Smer pártjának tagjait, akik az illegális migrációról tartottak sajtótájékoztatót. Matovič a szemükre hányta, hogy annak idején ők vezették be az illegális határátlépők ideiglenes Szlovákiában tartózkodását lehetővé tevő nyomtatványt. Robert Kaliňák exbelügyminiszter az autó utasterébe hajolva megpróbálta lekapcsolni Matovič mikrofonját. A verekedésnek végül a városi rendőrök beavatkozása vetett véget – írta meg az Új Szó.  

Matovic megafonnal felszerelkezve hajtott el az ellenzéki politikusok mellett, és azt üzente a választóknak, „mi nem adunk el titeket a maffiának”.  Erre a smeres párttago egy csoportja odament a járműhöz, Robert Kaliňák, Fico volt belügyminsztere pedig először szóban vonta kérdőre Matovičot, majd fizikailag is nekiesett. Megpróbálta kitépni az exkormányfő kezéből a mikrofont, miközben ő folytatta a beszédét. A felvételek tanúsága szerint ezután Matovič mellkason rúgta Kaliňákot – a Smer jelöltje, Richard Glück erre ököllel válaszolt. Mindezt kamerák előtt, két és fél héttel a szlovákiai választások előtt.