Kiss Ambrus: Ha az otthonát venné el a kormány, mit szólna hozzá?

Kiss Ambrus: Ha az otthonát venné el a kormány, mit szólna hozzá?

Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettese (Fotó: Főpolgármesteri Hivatal)

Kérjük kormányt, ha a romló gazdasági helyzet miatt nem tudnak forrásokat adni, legalább azt ne akadályozzák, hogy mi vegyünk fel hitelt – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Kiss Ambrus. A főpolgármester-helyettes arra utalt, hogy a Fővárosi Önkormányzat 32,4 milliárdos hitelt szeretne felvenni az OTP vezette banki konzorciumtól, a pénzt pedig fejlesztési forrásokra fordítanák.

Karácsony Gergely helyettesével szóba került az is, hogy a kormány elvenne a fővárostól három közteret – a Vörösmarty, a Széchenyi és a Podmaniczky teret –, amelyeket előbb állami tulajdonba venne, majd átadná a fideszes vezetésű V. kerület kezelésébe. Kiss Ambrus szerint ez olyan, mintha a kormány emberei bemennének valaki otthonába, és azt mondanák: „Elég ramaty állapotú az ingatlan, fel is kellene újítani. Nagy a rezsije is, talán a fizetéséből sem futja. Köszönje meg, hogy mi most megszabadítjuk ettől a tehertől, és elvesszük a tulajdonát.” Szavai szerint itt nem csupán arról van szó, hogy mekkora bevételtől esnek el a közterület-használat után, hanem „ellopják” tőlük a patinás tereinket.

• Mekkora pluszkiadás Budapestnek, hogy kikerül a rezsicsökkentés köréből?
• Mekkora pluszbevételt hozhat a BKV-nak a turistajegyek árának emelése?
• És az, hogy átalakítják a parkolási rendszert?
Milyen járványügyi védekezésre, lépésekre készül Budapest?
• Újra bevezetik a maszkhasználatot a tömegközlekedésben?

A teljes cikket a Magyar Hang július 8-án megjelent, 2022/28. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!