Háború Rogán Antal és Demeter Szilárd között?

Háború Rogán Antal és Demeter Szilárd között?

A Rádió Gaga székhelye Marosvásárhelyen (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Nemzetegyesítés Fidesz-módra: előbb sokmilliárdnyi adóforintból felvásárolták az erdélyi magyar sajtó többségét, aztán tavaly decemberben bezárták a nyomtatott lapokat, és most azt is bizonyítani tudjuk, hogy a határon túli médiaholding legértékesebb eleme, a 12 frekvencián sugárzó rádióhálózat egy román üzletember többségi tulajdonába került.

Csendes, de annál öldöklőbb csata zajlik a színfalak mögött Rogán Antal és Demeter Szilárd között, és lapunk értesülései szerint az utóbbi áll vesztésre. Áprilisban mi írtuk meg először, hogy „szilárdtalanítják” a magyar közpénzből felépített erdélyi médiaholdingot, aztán májusban kiderült az is, hogy szerződést bontott az MTVA a Petőfi Média Gpruppal, így már nem Demeter csapata készíti a két közszolgálati csatorna műsorait. „Ne verekedj fehér emberek előtt” – Demeter így kommentálta az Indexnek ezt a fejleményt.

Most lapunk információi szerint egy újabb intézményben csomagolnak a Demeterhez köthető emberek, éspedig a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-ben.

• Milyen sorcsere történt?
• Kik a távozók és mennyire tartoznak Demeter Szilárd belső köréhez?
• Mi a helyzet a román „Kesmával”?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!