Hadházy Ákos: Orbán lenézi a vidéki embereket

Hadházy Ákos: Orbán lenézi a vidéki embereket

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Hangsúlyozottan „vidéki” rókának titulált, ez volt a legsúlyosabb elszólása. Bizonyosan véletlenül buggyant ki belőle, de jól mutatja, a „vidéki” jelző Orbán Viktornál szitokszó, ennyire lenézi a vidéki embereket – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Hadházy Ákos a nemrég nagy vihart kavart videója kapcsán, amikor a miniszterelnököt próbálta kérdezni a Parlament folyosóján. Az ellenzéki képviselő arra lett volna kíváncsi, hogy a kormányfő miért tett ezer kilométeres kitérőt a honvédségi géppel, amikor egyiptomi útjáról hazafelé Budapest helyett Olaszország, Pisa felé vette az irányt. Feljelentést tett hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt, ezt az ügyészség azonban „egy szemtelen indokolással” rövid úton elutasította.

A politikus beszélt arról is, hogy vannak tisztességes ellenzéki képviselők, de vannak megélhetési ellenzéki politikusok is. Példaéként említette utóbbira azokat, akik szó nélkül megszavazták Varga Juditot, hogy a jövőben ő legyen az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának az elnöke. – Hogy támogathatja az ellenzék a bukott igazságügyi minisztert, akinek a nevével összefonódott a végrehajtói botrány, a Pegasus-ügy, a kiszámíthatatlan jogalkotás és a vég nélküli, agyatlan brüsszelezés? – tette fel a kérdést.

Hadházy Ákossal szóba került az is, hogy véleménye szerint az Orbán-kormányra igenis lehet nyomást gyakorolni, de ahhoz komoly tömeg szükséges. Szerinte hiba volt például, hogy a tanárok elhitték, ha nem politizálnak, csak az oktatás ügyével foglalkoznak, azon a téren tudnak eredményeket elérni. – Ez így nem fog menni, a rendszer alapjait kell támadni – mondta.

• Miért vesz részt parlamenti szavazásokon, ha nem tekinti legitimnek az Országgyűlést?
• Miért fontos részletezi, miről szólnak a köztévé műsorai, ha úgyis tudjuk mi megy ott?
• Eljöhet az a pont, amikor belefárad a korrupció elleni küzdelembe?
• Hol lehet fogást találni a rendszeren?
• Mi hozhatna valódi változást?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 21-én megjelent, 2023/29. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Hadházy Ákos