Haldokló demokráciánk

Haldokló demokráciánk

Varga Judit és Magyar Péter 2022 adventjében (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Lassan egy hónapja tart az önkormányzati választási kampány, párhuzamosan az Európai Parlamentével. Megdöbbentő, hogy a nyilvánosságban gyakorlatilag csak az utóbbival találkozunk. Lapunk próbálkozott több településen is megismerni az indulókat – de még neveket sem voltak hajlandók elárulni a helyi potentátok. A 90 napnyi hivatalos kampányidőszak első harmada úgy telik el a legeslegtöbb településen, hogy nem tudni, ki(k) akar(nak) polgármester(ek), képviselő(k) lenni. Ezzel szemben az EP-kampány dübörög, pontosabban a Fidesz–KDNP kampánya dübörög. A kormánypártok mérhetetlen anyagi erőfölényüket kihasználva az álcivil szervezetükkel beterítették az országot, természetesen a szokott gyűlölködő stílusukban. „Megvették őket kilóra”, hirdeti az óriásplakát négy olyan emberről, akik közül tulajdonképpen csak egy indul, de ő is főpolgármesternek. Azonban a Fidesz-civilek plakátja erről nem szól. A lényeg tehát az, hogy a fideszes propagandagépezet nem akar két választást látni, ők egyetlen választásban gondolkodnak: június 9-én mindenki és mindenhol szavazzon a Fideszre, ez a cél.

Hol vannak a riválisok? Elvben vannak ők, nagyon szorgos állampolgárok találhatnak is induló pártlistákat, legalábbis néhány nevet, de a tömegmédiában nincsen szó róluk. Egész pontosan csak EP-jelölteket lehet megismerni, és három vagy négy főpolgármester-jelöltet, a többi településen néma csönd (egy-két nagyvárost leszámítva).

Erről is olvashat a cikkben:
• Ki valójában Varga Judit? 
• Hogy vett részt a jogállamiság lebontásában?
• Miért áll óriási dilemma előtt?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap április 11-ig kapható 2024/14. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!