Iványi Gábor: Morális kérdés, hogy nem hallgathatunk

Iványi Gábor: Morális kérdés, hogy nem hallgathatunk

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Hallgathatunk, amikor azt látjuk, hogy több a szegény ember, mint a rendszerváltáskor, és közben az uralmon lévők családtagjaikkal bűnös dőzsölésben élnek? Vagy ha arról beszélünk, hogy ma Magyarországon nincs felelős kormány, évek óta rendeleti kormányzás van ilyen-olyan indokokkal, azt el kellene csendben fogadni? Mindenkinek politizálnia kell – mondja a Magyar Hangnak adott interjújában Iványi Gábor. 

Az adóhatóság szeptemberben a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) számára járó állami támogatás teljes összegét levonta, illetve a szintén Iványi Gábor által alapított, a legszegényebbek megsegítését végző Oltalom Karitatív Egyesület részére felajánlott 1 százalékokból befolyt teljes összeget inkasszóval beszedte. Miközben Iványi Gábor szervezetein keresztül állami feladatot, körülbelül 20 ezer nehéz sorsú ember támogatását, gyerekek oktatását végzi szerte az országban, az elvonások miatt mind nehezebb helyzetbe kerül. Dolgozóinak nem tud fizetést adni, egy borsodi iskolájában a tanárok felmondása miatt már fel kellett függeszteni a tanítást.

Iványi Gábor a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, miért érzi igazságtalannak a kormány eljárását, mi állhat a nehezen magyarázható intézkedések hátterében. Szó esett Orbán Viktorral való kapcsolatáról, a történelmi egyházak szereptévesztéséről, a Hit Gyülekezetéhez fűződő viszonyáról. Beszélgettünk a gyermekkorban tartott társadalomról, a jó értelemben vett politizálás kötelezettségéről, a megszólalás fontosságáról, a személyes hit erejéről. Kérdeztük az izraeli-palesztin háborúról, zsidó identitásáról is.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/41. számában találja. Vegye meg október 19-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!