Játszhatunk-e valaha környezetbarát legókockákkal?

Játszhatunk-e valaha környezetbarát legókockákkal?

Legókockák (Fotó: JeffGamble/Flickr)

Fotó: Jeff Gamble

Kevés olyan játék létezik, amely évtizedek óta annyira népszerű karácsonyi ajándék lenne a gyerekek körében, mint a legó. Jótékony hatású a kreativitásra is, a szabadon összeilleszthető elemek varázsa tartja magát, és generációról generációra öröklődik. A vállalatnál évek óta dolgoznak rajta, de egyelőre még nem sikerült a „zöld átállás”, azaz a kőolajból készített, jó ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkező, hőre lágyuló akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) kiváltása.

Bármennyire is bíztak ugyanis benne, az ABS-t nem sikerült újrahasznosított PET-tel felváltani, mivel utóbbit sajnos nehéz színezni és nehéz méretarányosítani a gyártását is. A Legónál most a kockák élettartam kitolásával, újrahasznosításával próbálkoznak, amely csökkentheti a világszerte népszerű játék karbonlábnyomát.

• Mennyit költött eddig a Lego a fenntarthatóságra, illetve a legókockák környezettudatos anyagcseréjére?
• Hány elemet sikerült környezetbarátabb anyagra cserélniük, és azok miből készülnek?
• Hogyan vélekednek a környezetvédők a játékcég újrahasznosítási próbálkozásaira?
• Miért számíthat jó befektetésnek a lego?
A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023-as karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg január 4-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Ehhez a tartalomhoz Magyar Hang-előfizetőként férhet hozzá – bármilyen előfizetéssel. Válassza ki az Önnek legjobban tetsző csomagot!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!