Juhász Péter: A jelenlegi juttatások többszöröse is biztosítható lenne, ha a kerület vezetése kevesebbet lopna

Juhász Péter: A jelenlegi juttatások többszöröse is biztosítható lenne, ha a kerület vezetése kevesebbet lopna

Juhász Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Azért indulok, hogy minél szélesebb társadalmi bázist tudjak felépíteni és képviselni függetlenül attól, hogy egyébként a támogatóim milyen világnézettel rendelkeznek – fejtette ki lapunknak adott interjújában Juhász Péter, aki néhány év pihenő után Belváros–Lipótváros polgármesterjelöltjeként tér vissza a politikába. Többek között arról kérdeztük, kik támogatják, lesz-e előválasztás, mit gondol a másik ellenzéki induló, az önkormányzatban régóta ténykedő Kovács Alex Gábor munkásságáról, számít-e karaktergyilkossági kísérletekre a kampányban, és hogy milyen eredményt remél a fideszes fellegvárnak látszó V. kerületben.

– Elég szappanoperásra sikerült a start: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) színeiben jelentkezett be az V. kerületi polgármesteri posztra, majd a kutyapárt kihátrált, amikor kiderült, hogy a Momentum is támogatja. Közben a kerületi momentumosok inkább az ellenzéki frakcióvetető, Kovács Alex Gábor mögött sorakoznak fel. A helyzetet csak azt a tényt egyszerűsíti, hogy Kerpel-Fronius Gábort visszalépette a Momentum, az ön javára. Segítene átláthatóbbá tenni a helyzetet? Most akkor önt támogatja a Momentum, vagy nem?
– Lehetséges, hogy Kovács Alex jelenleg bírja pár helyi momentumos támogatását, de azt gondolom, nem a Tiéd a Belváros egyesület, hanem a pártok vezetése hozza meg a döntést arról, mely jelölt mögé állnak. Az ellenzéki pártok, így például a Momentum már megszavazta a támogatásom, a Párbeszéd elnökségénél még megszavazásra vár, de vezető politikusai jelezték támogatásukat. Biztosított támogatásáról a Jakab Péter-féle Nép Pártján és a Márki-Zay Péter-vezette Mindenki Magyarországa, de Karácsony Gergely főpolgármester engem támogató szavai is mutatnak egy irányt. Az ellenzéki összefogás pártjai egyébként reményeink szerint rövidesen megkötik a budapesti megállapodást, igaz, még néhol gyűrik egymást. A lényeg, hogy mire a választási kampányig eljutunk, addigra mindenki biztos lehet abban, hogy ki kit támogat.

• Ártott-e, vagy inkább használt az MKKP-s hajcihő??
• Mi az ajánlata a választók felé? 
• Érkezett-e válasz nyílt levelére Magyar Pétertől?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 29-ig kapható 2024/8. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!