Juhász Péter: Azért röhögök, mert ilyet még nem láttam

Juhász Péter: Azért röhögök, mert ilyet még nem láttam

Juhász Péter (k) Kerpel-Fronius Gáborral (b) és Donáth Annával (j) (Forrás: Juhász Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem igazán érti Juhász Péter, miért hátrált ki mögüle a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, de leginkább csak nevetni tud az egészen. Az egykor viccpártként indult formáció ugyanis azután, hogy a Momentum beállt Juhász Péter mögé, visszavonta a támogatását.

Korábban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatta, hogyJuhász legyen a jelöltjük az idei önkormányzati választáson az V. kerületben. Ott ugyanakkor a Momentum is indulni akart jelenlegi főpolgármester-helyettesükkel, Kerpel-Fronius Gáborral. Végül azonban múlt héten meggondolták magukat és bejelentették, hogy a momentumos politikus visszalép, a párt pedig beáll Juhász Péter mögé.

A Magyar Hang információi szerint a Kutyapártban szombaton született meg a döntés, hogy kiállnak Juhász Péter mögül. Ezt megerősítette a Telexnek Kovács Gergely társelnök is. Azzal indokolta, hogy ők a kampány elején azt kérték Juhász Pétertől: ha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, „mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot”. Ebben a helyzetben az tűnt számukra a legjobb megoldásnak, ha Juhász Péter függetlenként folytatja, „hiszen nyilván nem várható el egy olyan ellenzéki jelölttől, akit sok ellenzéki párt támogat, hogy ne is mutatkozzon velük”.

– Először én is csak pletykákat hallottam, hivatalos értesítésre már nem is számítok – mondta el érdeklődésünkre Juhász Péter. Beszélt azóta Kovács Gergely pártvezetővel, de a döntés okait szerinte az MKKP-tól kell kérdezni, ahogyan azt is, hogy a Momentum támogatása indokolta-e a döntésüket. – Ne legyen abból is egy félreértés, hogy én hogyan interpretálom, amit ők mondanak – jegyezte meg.

Ő maga konkrét indokot nem igazán kapott. – Azért is röhögök, mert ilyet egyébként még nem láttam – mondta. Azt gondolta volna, ha ilyen történik, akkor előre tájékoztatják róla. De neki eleve kényelmesebb az is, ha nem lesz rajta a Kutyapárt listáján, olyan szabályokat kellett volna máskülönben elfogadnia, hogy nem fotózkodhat olyanokkal, akik politizálnak. – Így csinálni egy kampányt viszonylag nehéz lenne – értékelt. Minimum akadályt jelentene szerinte, ha Csárdi Antallal, aki a helyi országgyűlési képviselő, nem csinálhatna közös videót, nem is említve a további politikustársakat. De, mint hozzátette, nincsenek ellenérzései, elfogadja a döntést, és így is hálás, hogy korábban mögé állták, beindítva az indulási folyamatot.

Juhász Péter azt gondolja, hogy minden ellenzéki párt be fog állni mögé, ezen dolgozik, és össze is fog jönni szerinte.