Kegyelmesék

Kegyelmesék

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Sándor-palotában 2023. március 27-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Marosvásárhelyen születtem. Református vagyok, olykor templomba járok. Nagyszüleim a város elismert polgárai: jó nevű orvosok, közgazdászok, tanárok voltak. Idősebb, még Erdélyben élő rokonaim is becsületes emberek – és tiszta szívvel szurkolnak a Fidesznek. A fentiek alapján jó eséllyel elnöki kegyelmet kapnék Novák Katalintól, ha véletlenül belekeverednék egy rablógyilkosságba, picit részt vennék egy milliárdos sikkasztásban, vagy – a körülmények szerencsétlen összjátéka folytán – évekig asszisztálnék egy pedofil gazember perverz üzelmeihez. Hiszen alapvetően rendes, csak megtévedt fiú vagyok, a pedigrémből látszik (esélyeimen csak az ront, hogy a Magyar Hangnak dolgozom).

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a pedigré a szabadság és a szabadulás kulcsa lehet a NER hűbérurai által irányított Magyarországon. Országos botrányt kavart a köztársasági elnök 444.hu cikke nyomán napvilágra kerülő döntése – pedig csak az történt, amit eddig is megszokhattunk, legfeljebb sarkosabb formában. Novák kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, K. Endrének, pedig az nemhogy tűrte, de elősegítette, hogy főnöke éveken át kiszolgáltatott fiúkat molesztáljon az otthon falai között. Ha ez nem lenne magában szégyenteljes, a Sándor-palota azzal az átlátszó érveléssel igyekezett hárítani a sajtó kérdéseit, hogy ők nem egy pedofilnak kegyelmeztek – mintha egy pedofil bűntársának adott egérút erkölcsileg elfogadható volna.

• Hogyan lendült akcióba a kormánysajtó takarítóbrigádja?
• Hogy került felszínre, rendkívül tisztán, a rendszer igazságtalansága?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap február 15-ig kapható 2024/6. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!