Ki veszekedne Gyurcsány Ferenccel?

Ki veszekedne Gyurcsány Ferenccel?

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Bevallom, konfliktuskerülő vagyok. Nem szeretem a veszekedéseket. Ha például Gyurcsány Ferenc azzal vág elém a pénztárnál, hogy ő előbb volt itt, nem állok bele a helyzetbe. Mi értelme lenne? De Orbán Viktorral sem szállnék szembe, ha közölné, hogy márpedig ő jobban ért Ingmar Bergmanhoz. Nem kérdeznék rá, hány filmet is látott tőle. Ha ő ettől boldog!

Persze, ha interjúhelyzetben lennénk, mégis csak rákérdeznék. Akkor ugyanis már nem magánbeszélgetést folytatnánk. És nem is azért tennék fel kényes kérdéseket, hogy veszekedést provokáljak. Vitát, azt igen. A két kifejezés között egyértelmű különbség rejlik. Tudja ezt nyilván Gyurcsány Ferenc is. Feltehetően nem is gondolta komolyan, amikor Facebook-oldalán azt írta: „A beszélgetéshez partnerség, közös téma, közös érdeklődés kell, remény, hogy megértjük egymást, de legalább tiszteletben tartjuk egymás személyét és álláspontját. Ha erre nincs reális esély, akkor nem kell beszélgetni. Hacsak nem veszekedni akarunk. Én veszekedtem eleget. Nem akarok többet.” A Demokratikus Koalíció ezt az állásfoglalást továbbította a Telexnek, miután a lap számos alkalommal hiába kért interjút Gyurcsánytól.

• Miért utasíthatja vissza a Telexet Gyurcsány Ferenc?
• Kinek az esetében lenne igaza a DK-elnöknek?
• Mikor van értelme egy interjúnak?

A teljes cikket a Magyar Hang november 4-én megjelent, 2022/45. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!