Kisiklott a miniszter

Kisiklott a miniszter

Orbán Viktor és Palkovics László még 2020. március 24-én a Liszt Ferenc-repülőtéren (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Furán zajlott le Palkovics László technológiai és ipari miniszter kormányból való távozása. Lemondását nem maga jelentette be, hanem több honlap szellőztette meg. A tárcavezető ezután sem szólalt meg nyilvánosan, még csak közleményt sem volt hajlandó kiadni, a miniszterelnök – aki éppen a Türk Tanács ülésére igyekezett – pedig a hallgatást választotta. Több napnak kellett eltelnie, mire a politikai köd eloszlott (a valóságos épp ekkor ereszkedett le Budapest térségére), és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tolmácsolásában kiderült, hogy Palkovics lemondását a kormányfő elfogadta. Az általa vezetett minisztérium megszűnik, a feladatköreit szétdobják a többi minisztérium között, és létrejön az Energiaügyi Minisztérium Lantos Csaba üzletember vezetésével.

Orbán Viktor egykori óvodája meglátogatása után sem tartotta szükségesnek, hogy megnyilvánuljon ebben az ügyben, elvégre jobb, ha a vitás, kellemetlen kérdésekben mások tartják a hátukat, kopjanak el inkább ők, ő ellenben megmarad a Haza a magasban NER-es verzió vezetőjének. Táltosnak, ahogy egykor Kósa Lajos volt szíves megfogalmazni még az ellenzéki időkben, miközben ő meg már miniszter sem maradhatott, eléggé messzire került a kormány vezetésétől ő is…

A teljes cikket a Magyar Hang november 18-án megjelent, 2022/47. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!