Kiss Ambrus a házkutatásról: Számolni kell azzal, hogy a család is lehet áldozat

Kiss Ambrus a házkutatásról: Számolni kell azzal, hogy a család is lehet áldozat

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Szürreális volt az egész – így jellemezte az irodájában és otthonában tartott decemberi, „Városháza-ügy” miatt tartott házkutatást Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Magyar Hangnak. A politikus most először beszélt részletesebben a történtekről. Mint elmondta, a két házkutatás egy időben zajlott, az otthoniról ráadásul csak utólag értesült. 

Kifejtette, szerinte vannak, akik a politikát háborúnak fogják fel, amiben van az egyik és a másik oldal, „mi” és „ők”. – A kormánypártok láthatóan így gondolkoznak, és bár én nem ilyen vagyok, de ha el is fogadjuk ezt a narratívát, a háborúban is vannak civilek, akiket nem szoktak bántani. Az én családom pedig nyilván civil. Az, hogy ez megtörtént velünk, szintlépésnek tekinthető a politikában – mondta.

A politikust arról is kérdeztük, hogy hogy lehet, hogy nem ismeri a Városháza-ügy kulcsfigurájaként ismert Berki Zsolt testvérét, Berki Józsefet, aki a néhai Kiss Péter vezető szocialista politikus bizalmi embere volt sokak szerint, míg Kiss Ambrus az egykori miniszter kabinetfőnöke, vagyis egyesek itt vélnek kapcsolatot látni közöttük. Erről a főpolgármester-helyettes azt mondta: zavarja, hogy belekeverték az ügybe Kiss Pétert, aki nem tudja megvédeni magát, hiszen 2014-ben elhunyt. – Azért az legyen egyértelmű: én kabinetfőnökként dolgoztam Kiss Péter mellett nyolc évig, és ha lett volna Berki József nevű bizalmi embere, akkor nekem találkoznom kellett volna vele. De nem találkoztam – tette egyértelművé.

• De vajon mik a Városháza-ügy tanulságai a számára?
• Mi a helyzet most a főváros anyagi helyzetével?
• Mikor dől el, idén is megkapják-e a kerületek a kormánytól az Egészséges Budapest Programra ígért forrásokat?

A teljes interjút a Magyar Hang január 14-én megjelent számában olvashatják el (tartalomjegyzék itt) vagy a Magyar Hang Online Plusz felületén.

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!