Mit is csinál most az ellenzék?

Mit is csinál most az ellenzék?

Ellenzéki tüntetés 2021. október 23-án Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nagyjából három hónap van hátra az országgyűlési választásig, az egyesült ellenzék pedig mintha versenyt futna az idővel. A közös munka a nyilvánosságot kizárva zajlik, bár annyi azért kiszivárog, hogy vannak olyan pártok, amelyek mintha kevésbé tennének a közös sikerért.

Gyurcsány Ferenc pártja kapcsán forrásaink részéről az is elhangzott, hogy mintha kifejezetten hátráltatnák a folyamatokat, és az időt próbálnák húzni, sőt, volt aki konkrétan a szabotázs kifejezést használta. Persze ennél árnyaltabb leírást is kaptunk a helyzetre azzal, hogy miután nem Dobrev Klára a közös jelölt, a DK „kevésbé lelkes”. A Jobbik esetében ilyen mértékű szándékosságot már nem említettek, ott inkább a passzivitást nevezték problémának.

Forrásaink szerint nem véletlen, hogy Márki-Zay Péter az elmúlt időszakban egyre nyíltabban beszél arról, hogy árulók vannak az ellenzéken belül. 

• Van máig élő DK–Jobbik-paktum?
• Lesz-e frakciójuk Márki-Zay Péteréknek?
• Összecsiszolódtak már?

A teljes cikket a Magyar Hang december 30-án megjelent újévi, 2022/1. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!