Nem az óra fontos, hanem az, ki vagy te

Nem az óra fontos, hanem az, ki vagy te

Szarvas Mátyás

Még októberben jártam Kóspallagon, hogy bemutassam, mire jutott a választás óta eltelt egy év alatt Plachi Attila, az ország egyik legfiatalabb polgármestere. Az interjú közben egyre idegesebben nézegette a telefonját, majd elnézést kért, és többször is felhívott egy számot. Mindig ezt kérdezte: van már hír a futónkról? Először telefonos sakkjátszmára gondoltam, végül kiderült, hogy tényleg egy futót várnak a községbe. Furcsálltam, hogy ennyire izgatottak, hiszen tele van az ország kocogókkal, kiderült azonban, hogy akit a polgármester emberei leskelnek a faluszélen, nem hétköznapi sportoló.

Aztán jött a riasztás, megjött, gyorsan kocsiba pattantunk, és a paplakhoz hajtottunk. Azért oda, mert a futónak ott adott szállást aznap éjszakára a plébános, aki viszont éppen nem ért rá, mert keresztelőn volt. Az érkező sportoló elnézést kért a koszos ruhája miatt, de mint mondta, reggel óta futott a sáros erdőben. Míg Plachi Attila megmutatta neki a vendéglakot, a fiatalember, Szarvas Mátyás elmesélte, hogy éppen körbefutja az országot. Több mint 2500 kilométer alig 40 nap alatt, pihenőnap nélkül. És, hogy a vállalását a honlapján, a Kékkörfutás.hu-n 17 ezren követik nyomon, 25 országból. Nyomban megbeszéltük, hogy ha befejezi a kört, meglátogatom. 

Szarvas Mátyással hosszan beszélgettünk edzésről, célokról, motivációról. Néhány idézet:

  • Az óra egyike azoknak a tárgyaknak, amelyek megkeserítik az életünket
  • Lehetsz bármilyen felkészült, ha fejben nem vagy rendben, akkor a stressz, a félelem agyon fog vágni
  • 60 éves leszek, mégis a szervezet, a test, a lélek most állt készen arra, hogy ezt a rendkívül extrém teljesítményt véghez vigye

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!