Geszti Péter: Lúdas Matyi nem zsírozta le a közbeszerzést

Geszti Péter: Lúdas Matyi nem zsírozta le a közbeszerzést

Geszti Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ezermilliárdok mentek el olyan kommunikációra, ami folyamatosan erősíti azt az alapállást, hogy hazafi csak az lehet, aki nem tartozik semmilyen kisebbséghez, és a megfelelő oldalt támogatja.(...) Nem sok lehetőség maradt szélsőjobboldalon, a korábbi tematikák, beemelődtek az állampárti kommunikációba – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Geszti Péter.

A zenészként és műsorvezetőként is ismert reklámszakember beszélt arról is, hogy fiatalkorában bízott abban, hogy Magyarország lehet végre egy demokratikusan fejlődő, Nyugat-Európához tartozni akaró, saját tehetségét és tudását gazdaságilag is jól kamatoztató ország, és egy versenyelvű, de szolidáris kapitalizmus jöhet létre. – Később kiderült, hogy erre valószínűleg hiába számítottam – mondta, hozzátéve, hogy egy informális, urambátyám társadalomban élünk, az emberek pedig hatékonyabbnak tartják a dolgokat saját ismerősi kapcsolataikon keresztül intézni.

Geszti Péter azt is kifejtette, hogy egy jelentős médiabirodalom gondoskodik róla, hogy az ország információhiányos tömegei ne találkozzanak a valósággal. – Egy másik buborékban élnek, amiben ellátják őket a legfontosabbal, az önérzet illúziójával, a szteroidokkal hizlalt nemzeti érzéssel, ezáltal az sem fáj a pácienseknek, amitől szenvednek: a szegénység, az alávetettség. Így lett a csirke far-hátból kulináris csúcs – fogalmazott.

• Mit gondol arról, hogy Oláh Ibolya nem énekelné többet a Magyarország című dalt?
• Mi volt Gesztinél a szocialista diktatúra alapélménye? Milyennek látta Kádár Jánost?
• A Fideszt fiatalos, lendületes társaságnak érezte, mint sokan akkoriban?
•  Nem válik egy idő után kontraproduktívvá, hogy mindent a végtelenségig igyekeznek leegyszerűsíteni?

• Amióta ellenzéki vezetésű lett a főváros, könnyebb az ARC helyzete?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang február 4-én megjelent, 2022/6. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!