„Nem világos előttem, miért sztároljuk a drágább, »nemzetidegen« Sinopharm oltóanyagot”

„Nem világos előttem, miért sztároljuk a drágább, »nemzetidegen« Sinopharm oltóanyagot”

Prof. dr. Duda Ernő virológus, immunológus Koronavírus - hitek, tények és kérdések címmel előadást tart (Forrás: Youtube)

Ha a Sinopharm gyártására készülünk, akkor lehet, hogy kár gyárat építeni. A debreceni BMW sem Ford T-modellek gyártására készül – fogalmazott lapunknak Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem immunológus professzora a magyar oltóanyaggyárban előállítani tervezett kínai vakcina hírére reagálva.

A virológus beszélt arról is, hogy az oltás típusától függetlenül annak, akinek nem alakult ki hatásos védettsége, szüksége lesz egy újabb oltásra másféle vakcinával.

Duda Ernő arra is felhívta a figyelmet, hogy az idős, Sinopharm-vakcinával oltott embereket módszeresen kellene tesztelni, és szükség esetén oltani. Meglátása szerint a nyári hónapokban ezt országosan meg kellene ejteni, hogy a vírus őszi visszatérésének idejére kialakuljon a védettségük. A professzor szerint, mivel az mRNS alapú vakcinák, így a Pfizer-BioNtech és a Moderna sokkal hatékonyabbak, mint a kínai oltóanyag, így ezekből lenne érdemes „bespájzolni”.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!