Népességpolitika vs. pártérdek

Népességpolitika vs. pártérdek

Orbán Viktor és államfőjelöltje, Novák Katalin akkori családügyi miniszter a 2021. szeptemberi budapesti demográfiai csúcson (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Európát olyan progresszív, liberális elit vezeti, amely a fontos kérdések helyett mindenféle sületlenségekkel foglalkozik. Így például a karbonkvótákkal vagy a genderkérdéssel. Zsarnokságot látnak mindenben és mindenkiben, aki egyéni vágyaikat korlátozza. Márpedig ahol az egyetlen cél az egyéni haszonszerzés, ott hamar kopogtat a félelem a jövőtől – fejtette ki Orbán Viktor a Budapesten megrendezett demográfiai csúcson.

A félelemtől gúzsba kötött nyugati gondolkodással szemben szerencsére mi, magyarok – állítólag – optimisták vagyunk, különösen a demográfia területén. A miniszterelnök jókedve az ajándékba kapott adriai nyaralás után örvendetes, még a tények sem tudják elrontani. Márpedig, ha van terület, ahol különösen rosszul állunk, akkor az a demográfiai mutatók világa. Soha korábban nem született olyan kevés magyar gyerek, mint tavaly, a termékenységi rátában nem látszik előrelépés. Idén májusban 598 babával jött kevesebb a világra, mint 2022 azonos időszakában. 2023. június végéig 24 407 fővel lettünk kevesebben, ez szintén meghaladja a tavalyi hasonló periódus számát. Ahol félelemből cselekszenek, ott nincs jövő – mondta Orbán. Bármilyen meglepő, itt is Nyugat-Európára célzott. Jó lenne megérteni, ha ilyen depresszív és dekadens a Nyugat, miért mégis oda vágyik a magyar? Miért nem él boldogan a hazafias, családbarát hon nyújtotta lehetőségekkel?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!