Nevessük ki Orbán Viktort!

Nevessük ki Orbán Viktort!

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Átláthatatlannak találta a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) gazdálkodását az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Az április végén nyilvánosságra hozott jelentés szerint az intézmény nem biztosította a közfeladat ellátását szolgáló nemzeti vagyon megőrzését és védelmét, így a modellváltás éppen jókor jött, a kormány az alapítványi kiszervezéssel a balliberális korrupció szakadékának széléről rántotta vissza az egyetemet. A dokumentum félreérthetetlen állításai mögött az ÁSZ gránitszilárdságú elvei sejlenek fel. 

Független vizsgálatuk hitelességét egyértelműen bizonyítja, hogy sokadik alkalommal írják le szinte szó szerint ugyanazt. Korábban – ha a kultúra és a tudomány területén maradunk – a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) gazdálkodását is a fentihez hasonló, bürokratikusan gördülékeny stílusban kifogásolták. Előbbit a vezetőváltás után – Prőhle Gergely helyére Demeter Szilárd érkezett –, utóbbit a kutatóintézetek elszakítását követően marasztalták el a nemzeti vagyon veszélyeztetése miatt.

A teljes cikket a Magyar Hang május 7-én megjelent, 2021/19. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!