Névtelen keresztény feljelentők

Névtelen keresztény feljelentők

A 444 hírportál Valótlanul címń filmje (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az úgynevezett nemzeti oldalon évtizedek óta illik megsértődni, ha az kerül szóba, hogy itt kapták a legtöbb névtelen feljelentést a nácik, ezzel a legnagyobb önkéntes lakossági segítséget a zsidók deportálásához és kifosztásához. Továbbá illik röhögni A tanú című film azon mondatán, amivel az ÁVH-s mentegeti magát Pelikán gátőr házának átvizsgálásakor, hogy ez „egy teljesen szabályos névtelen feljelentés volt”. A névtelen feljelentés is olyan, mint a lopás. A kőtáblába azt vésték: ne lopj, nem azt, hogy ne lopj 10 százaléknál többet. A névtelen feljelentéssel sem a számossága a probléma, hanem a ténye. Miféle jellem, miféle ember a névtelen feljelentő?

Ezek a sivár kérdések sorakoztak föl a múlt hetekben, amikor a Fidesz-keresztény sajtó katolikus iskolák és tanáraik elleni támadását voltam kénytelen látni. A hivatalos hír szerint „szülők kiakadtak” egyrészt azon, hogy a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium meghívta Molnár Áron színészt, közéleti megmondóembert, másrészt a piaristáknál egy fizikatanár órán levetítette a 444.hu honlapnak a Valótlanul című, 78 perces filmjét az Orbán-párti sajtó karaktergyilkos hazugságkampányairól. Piros karszalagos meneteléseket idéző sajtóhadjárat indult a két intézmény és néhány nevesített tanár ellen. A sulykolt üzenet az volt, hogy miféle katolikusok (keresztények) ezek az intézmények (és tanárok), hogy a diákjaiknak bemutatnak „balliberális” embereket és alkotásokat, véleményeket. A sajtókampányban részt vett minden szerkesztőség, amelyik a kormányzati pénzektől függ. Különösen a Fidesz-keresztény médiumok voltak hangosak: a Mandiner, a Vasárnap, a Magyar Nemzet, de természetesen visszhangozták a „botrányt” az olyan szennycsatornák is, mint az Origo meg a többi. Aztán varázsütésre véget is ért a hecc, mintegy karmesteri intésre ejtette az egész történetet a Fidesz-sajtó.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023-as karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg január 4-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!