Nincs az úgy jól

Nincs az úgy jól

Kórházi folyosó (Fotó: Magyar Hang)

Falra hányt borsó. Pusztába kiáltott szó. A falnak beszélés minősített esete. Egészségügyről írni – Magyarországon minek? Kinek? Lehet a legelképesztőbb, legborzalmasabb, leghihetetlenebb, legdrámaibb, legszomorúbb, legmegrázóbb és legmegalázóbb a történet, vállvonás, „hát, igen, ez ilyen, tudjuk”, ennél erősebb reakcióra nem számíthatunk. De aztán ülsz a barátaidnál, váratlanul beállít egy rokon, épp a kórházban járt; szerencsétlen, ártatlannak tűnő apró balesettel indult, tragédia lett belőle, egy ember életének összeomlása, és csak hallgatod, és tudod, hogy muszáj megírni. Még ha vállvonogatás lesz a vége, akkor is. 

A párja elesett. Olyan szerencsétlenül ütötte meg magát, hogy órákig lábra sem tudott állni. Teltek-múltak a napok, javulgatott az állapota, de lassan, alig-alig, aztán a szokásos menetrend, most mit lehessen kezdeni egy sportbalesettel, félvállról vétel, félrediagnosztizálás, majdnem nem kezeléssel felérő félrekezelés, kenegessék szorgalmasan, hamarosan elmúlik. Hát nem, nagyon nem.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/44. számában találja. Vegye meg november 9-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!