Nyáry Krisztián: Még a Biblia is tiltás alá eshet

Nyáry Krisztián: Még a Biblia is tiltás alá eshet

Nyáry Krisztián (Fotó: Szalmási Krisztina)

A fő probléma a melegellenes jogszabállyal, hogy például nem magyarázza el, mit ért azalatt, hogy „a homoszexualitás megjelenítése” vagy a „szexualitás öncélú ábrázolása”– erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Nyáry Krisztián. Az író azt mondta, hogy a logika szerint a fogamzásgátlásról szóló ismeretterjesztő kiadványok vagy akár a csókolózást bemutató könyvek is veszélyesek. – Még a Biblia is tiltás alá eshet, hiszen van benne szó szexualitásról és még homoszexualitásról is – mondta.

A Líra-csoport kreatív igazgatója beszélt arról is, hogy várhatóan októberben jelenik meg egy antológiája az azonos neműek közötti szerelemről magyar és világirodalmi szövegek alapján. Annak kapcsán, hogy nem félnek-e éppen most kiadni, csak annyit mondott, hogy most aktuális. – Be fogjuk tartani a jogszabályokat, rajta lesz a tizennyolcas karika – fűzte hozzá.

• Beszereztek már fóliázógépet, hogy becsomagolják a „problémásnak” minősülő könyveket?
• Mi lesz akkor, ha a jogalkotó nem reagál a kérésükre, és nem ad részletes címlistát az érintett kiadványokról?
• Felmerült, hogy a könyvesboltokban kitegyek 18-as karikát?

A teljes interjút a Magyar Hang augusztus 19-én megjelent 2021/34. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!