Oltóközpont a katedrálisban

Oltóközpont a katedrálisban

A 90 éves Margaret Keenan megkapja a Pfizer-BioNTech oltóanyagkifejlesztő vállalatok koronavírus elleni vakcináját az angliai Coventry egyik kórházában 2020. december 8-án. Az Egyesült Királyságban ezen a napon megkezdték az új típusú koronavírus elleni tömeges oltási kampányt. Keenan volt az első páciens, akinek beadták az oltást. MTI/PA pool/AP/Jacob King

Voltak nagyon sötét, nehéz napjaink. De most már úgy érzem, látjuk a fényt az alagút végén – nyilatkozta egy mentő a CNN-nek, miközben a háta mögött nővérek, katonák oltanak tömegeket. A brit oltóprogram hatalmas lendületet vett, és ez jól érződik az ország optimizmusba forduló közhangulatán. Ilyen az, amikor egy gazdag ország jól szervezett egészségügyi rendszere elé világos célokat tűznek, és biztosítják az ehhez szükséges feltételeket. Így a rátermett irányítást is.

Az Egyesült Királyságban éppen lecsengőben van a harmadik járványhullám, amiért főként az először Kent megyében azonosított, úgynevezett brit mutáns koronavírust okolják, amely 70 százalékkal gyorsabban terjed a korábbi változatnál. Emiatt december elején újra az egekbe emelkedtek a járványmutatók, január elején majdnem 70 ezer napi új fertőzöttel és 1600 halottal tetőzött a hullám. Harmadszor is teljes lezárást (lockdownt) kellett bevezetni, a kórházak újból az összeomlás szélére kerültek.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!