Orbán püspöke

Orbán püspöke

Orbán Viktor, Balog Zoltán és Novák Katalin Kötcsén, 2018. június 3-án (fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Úgy látszik, a kegyelmi botránynak egyik állomása, nem a lezárása volt Novák Katalin és Varga Judit dicstelen távozása. A hatalom a kettős lelépés/leléptetés után kármentésre készült; nehezítő körülmény, hogy egyelőre nem lehet felmérni, mekkora a kár.

Orbán Viktor napokig nem szólalt meg, szokatlan módon a közösségi médiában is csendbe burkolózott. A botrány mindig kellemetlen, és tetézi a bajt, hogy a kormányfő most ment el a falig a nyugati szövetségesi rendszeren belüli konfliktusaival; nagy szüksége volna hát szilárd hátországra. Mindebből azonban még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Van, amikor a kivárás a jó taktika. Valószínűnek tartom, hogy talál hatalomtechnikai szempontból számára megfelelő megoldást a sűrűsödő problémákra – erre jó alkalom a szombati évértékelő –, ám rendszerének morális csődje tagadhatatlan.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap február 22-ig kapható 2024/7. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!