Rossz szomszédság orbáni átok

Rossz szomszédság orbáni átok

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A folytonos „Orbánozást”, bevallom őszintén, én is unom, de foglalkoznunk kell a kormányfő megnyilvánulásaival mindenképpen, annál is inkább, mert ebben az országban az utolsó közbeszerzett kormányablakos golyóstolltól kezdve a felcsúti focicsapat játékosigazolási elképzelésein keresztül a német hadiipari megrendelésekig minden az ő szavaitól, döntéseitől függ! Mint egy nemrég megtartott konferencián kiderült: a külpolitikánk is. Magyarország miniszterelnöke az elmúlt napokban, hetekben külügyi színtéren tüzelt mindenkire, ész nélkül, mint egy elszabadult hajóágyú. December első napján, a Kossuth rádióban elhangzott igehirdetésén feneketlen ukránfóbiáját fennen hangoztatva újra belerúgott a honvédő háborúját majd két éve folytató északkeleti szomszédunkba azzal, hogy mint egy leprást az egészséges közösségtől, Ukrajna szigorú távolságtartását szorgalmazta az Európai Uniótól. Tette ezt a magyar érdekekre történő, unos-untalan előadott, ezáltal lassan, de biztosan elkoptatott érvelésével, illetve az európai közösség megvédésének hangoztatásával, holott jól tudjuk, hogy nincs még egy olyan országvezetői pozíciót betöltő politikus Európában, aki erősebben drukkolna az unió széthullásáért, mint ő. Vlagyimir Putyin európai magyar hangja az utolsó leheletéig képviseli a Kreml álláspontját: szomszédunk nem való Európába! A magát hatalmas külügyi stratégának gondoló miniszterelnök az elmúlt évek során 19-re lapot húzva oly mértékig elszigetelte hazánkat Közép-Európában, amelyre rég volt példa történelmünkben.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/50. számában találja. Vegye meg december 21-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!