Trump a börtönből is indulhat a Fehér Házért

Trump a börtönből is indulhat a Fehér Házért

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Republikánus Párt alabamai szervezetének javára adományt gyûjtő rendezvényen tartott beszéde után táncol az Alabama állambeli Montgomeryben 2023. augusztus 4-én (Fotó: MTI/AP/Butch Dill)

Az amerikai törvények értelmében semmi sem akadályozza meg, hogy egy személy akkor is induljon a választáson, ha valamilyen bűncselekménnyel vádolják, bírósági eljárással néz szembe, sőt, még akkor sem, ha börtönben van. Donald Trump volt elnök érezhetően erre játszik. A megnyilatkozásai alapján büntetőügyeit szánt szándékkal összeköti azzal, hogy megméretteti magát a 2024-es elnökválasztáson.

Trump ellen több ügy is folyamatban van, ezek közül a legsúlyosabb vád szerint 2021. január 6-án összeesküvést szőtt a 2020-as választási vereségének megmásítása érdekében, semmibe véve az amerikai választók döntését. Szerinte azonban ez is csak a baloldal „boszorkányüldözése”, amellyel összesen 561 évet varrnának a nyakába. A botrányok ráadásul a volt elnök malmára hajtják a vizet, minden egyes újabb vádemeléssel nő Trump előnye kihívóival szemben a Republikánus Párton belül.

• Miért akarja lecserélni az ügyében eljáró bírót Donald Trump?
• Miért fájhat már megint Joe Biden feje?
• Vajon egy Trump-Biden duóból ki nyerné meg az elnökválasztást, ha azt most tartanák?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 11-én megjelent, 2023/32. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!