Klímacsúcs: túl kevés túl későn?

Klímacsúcs: túl kevés túl későn?

Üres poharak egy megtelt szemetes tetején az ENSZ 26. klímakonferenciáján (COP26) Glasgow-ban 2021. november 3-án (Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

Glasgow-ra figyel a világ: itt tartja ugyanis az ENSZ 26. éghajlatváltozási konferenciáját. De vajon hogyan értékelik az október 31-én kezdődött és most pénteken záruló esemény eddigi eredményeit a klímaváltozás elleni küzdelem hazai szereplői? A Greenpeace szakértőjét és a két magyar zöldpárt képviselőit kérdeztük.

Amikor Greta Thunberg azt mondja, hogy a klímacsúcs játék a szavakkal, igaza van, de sokkal progresszívebb a tanácskozás ahhoz képest, mint amit az elmúlt években tapasztalhattunk – értékelte a Glasgow-ban tartott tanácskozást Perger András, a Greenpeace klíma- és energiakampányának felelőse a Magyar Hangnak. Szerinte sok múlik majd a pénteken, lapzártánk után lezáruló klímacsúcs végén elfogadott megállapodás végső szövegén, ám az előzetesen kiszivárgott vázlat erről „kifejezetten gyenge”. 

• Miért „kifejezetten gyenge” a kiszivárgott vázlat?
• De mi a helyzet a hazai klímaváltozás elleni küzdelemmel?
• Miért nem gondolják klímabajnoknak Magyarországot a hazai zöld pártok?
• És mik lennének a legsürgetőbb teendők ahhoz, hogy ne pazaroljuk az energiát?

A kérdésekre adott válaszokat és a teljes cikket elolvashatják a Magyar Hang Plusz online felületén vagy a Magyar Hang november 12-én megjelent 2021/46. számában (tartalomjegyzék itt).

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!