Újra beszivárognak a terroristák Európába?

Újra beszivárognak a terroristák Európába?

Képünk csak illusztráció! Amerikai katonák őrt állnak a kabuli nemzetközi repülőtér körül 2021. augusztus 16-án. A repülőtér kifutópályáit korábban az Afganisztánból menekülni próbáló emberek ezrei ellepték, ezért délután több órára fel kellett függeszteni a járatok indítását és fogadását. A kialakult káoszban legalább hét ember életét vesztette (Fotó: MTI/AP/Shekib Rahmani)

Hány terroristát fog Joe Biden Amerikába hozni? Nem tudjuk! – ezekkel a szavakkal bírálta utódját augusztus végén az előző amerikai elnök, Donald Trump. Azt már nem tette hozzá, hogy az afganisztáni kivonulásról még az ő hivatali idején döntött Washington. Ám a republikánus politikus nem járt távol az igazságtól, amikor azzal számolt, hogy a tálib hatalomátvételt követően terroristák beszivároghatnak a nyugati országokba. Ráadásul ebből a szempontból az európai kontinens most jóval védtelenebb, mint Amerika, hiszen itt messze kevesebb biztonsági szűrőt kell kijátszaniuk a terroristáknak, mint az óceán túlpartján.

A teljes cikket a Magyar Hang október 1-én megjelent, 2021/40. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!