Bár vékonyabb a pénztárcánk, azért karácsonykor is utazunk

Bár vékonyabb a pénztárcánk, azért karácsonykor is utazunk

Fotó: Unsplash

A tavalyi évhez képest közel 15 százalékkal emelkedtek a belföldi szállások árai, és a külföldi utak is többe kerülnek, mint egy éve, a lapunknak nyilatkozó szakemberek szerint idén mégis kifejezetten jó szezont zárhatnak a szállásadók és az utazási irodák. Az ünnepi időszakban a hazai fürdővárosok és a környezőországok síparadicsomai a legnépszerűbbek, de sokan választanak egzotikus utazást is.

Nem vették el az áremelkedések a magyarok utazási kedvét, a vendéglátóhelyek és utazási irodák várakozásai szerint az idei év még jobb lehet, mint amilyen a tavalyi volt. Pedig 2022 sem volt rossz, a covidjárvány lecsendültével az emberek nagy lendülettel vetették bele magukat az utazás örömeibe. Mint azt a lapunknak nyilatkozó utazásszervezők és szállásadók elmondták, a tavalyi év az utazásszám tekintetében még elmaradt a 2019-es szinttől, ám az árbevételt tekintve már meghaladta azt. És a növekedés az idei évben is folytatódik. Ez már év közben is látszott, és a téli csúcsidőszak is jobbnak ígérkezik a 2022-esnél.

• Melyek a legnépszerűbb célpontok?
• Hova utaznak, akik luxusra vágynak?
• Mennyibe kerül egy ausztriai sítúra?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023-as karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg január 4-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!