Van, akinek Magyarország legolcsóbb háza is csak egy vágyálom

Van, akinek Magyarország legolcsóbb háza is csak egy vágyálom

Gyula úr ebben a furgonban lakik (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Az encsi Béke úthoz közeledve először nem is a házak tűnnek fel. Egyszerűen mágnesként vonzzák a tekintetet háttérben húzódó hegyek. Aztán persze kirajzolódnak az ingatlanok körvonalai is, elsősorban az üresen, sötéten tátongó padlásajtók, és az oda berepülő szürke galambok. Ezeknek a házaknak az egyike a legolcsóbb eladásra bocsátott lakóingatlan Magyarországon: 300 ezer forintért kínálják az interneten a felújításra szoruló 45 négyzetméteres valamikori szocpolos házat.

– Mi az oka annak, hogy éppen itt található a legolcsóbb ingatlan? – kérdezzük Nagy Barnát, aki vállán egy fűrészporral teli zsákkal egyszer csak kikanyarodott a Béke úthoz vezető szakaszra. Mellénk szegődik, együtt lépdelünk.
– Hát… – kezdi, és öt lépéserejéig hallgat. Aztán kiböki, hogy a „betyárság” miatt.
– Milyen betyárság? Kísérőnk hét lépést tesz meg, mielőtt megszólalna.
– Össze vannak kutyulva a népek.

Közelebb érünk, és feltűnik, hogy a Béke út házainak jó része elhagyatott, egynek már teteje sincs. Oda a galambok sem szállnak be. Szóvá is tesszük, a válasz hatlépésnyi hallgatás után következik. – Hát… Megint jön hétlépésnyi csend, aztán Nagy Barna beszélni kezd. – Megérkeztünk. Ezzel a kérdéssel inkább keresse inkább a Lázi Ernőt, ott ül, nézze csak. Amúgy meg ez az az eladó ház, amit keresett. Viszontlátásra. Az ország legolcsóbb meghirdetett ingatlanja valóban ott van a Béke út elején, ez a környék legtakarosabb háza. Lakatlanságáról semmi nem árulkodik, van teteje, ablakai, ajtajai. A hiányosságait nagyra nőtt tuják takarják a kíváncsi szemek elől. 

• Mi a baj a Béke úttal a helyi érdekvédő szerint?
• Miért támogatják Gyurcsányék helyett a kormánypártiakat az encsi szegénysoron?
• Miért vágyakoznak a Vágóhíd utcában a legolcsóbb magyarországi házra?
• Milyen egy
rozsdásodó Ford Transit kisbuszban élni?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!