Hungarikumot építenek: mekkora a baj a magyar vízilabdában?

Hungarikumot építenek: mekkora a baj a magyar vízilabdában?

Märcz Tamás szövetségi kapitány (k) a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Montenegró - Magyarország mérkőzés szünetében a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kudarcot vallott a férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságon, elköszönt a szövetségi kapitány. A váltás indokoltnak tűnhet, ám a hetedik hely nagyobb problémákról árulkodik. Mekkora a baj a legsikeresebb csapatsportunkban? 

Közös megegyezéssel távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről Märcz Tamás. A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) július 18-ai döntése nem érhette váratlanul sem a csapatot, sem a közönséget. A budapesti vizes világbajnokságon a válogatott minden idők egyik leggyengébb eredményét elérve a hetedik helyen végzett, a mutatott játék pedig még a helyezésnél is fájóbb volt. A negyeddöntőben úgy estek ki az olaszok ellen, hogy egy percig sem volt esélyük a győzelemre.

S bár az olimpiai bajnok Märcz Tamás irányítása alatt többször vallott már csúnya kudarcot a csapat, mindig felállt a padlóról a következő eseményre – így nyertek Eb-aranyat, vb-ezüstöt és olimpiai bronzot –, ezúttal azonban biztosan nem így lesz. Legalábbis nem Märcz vezetésével. Az pedig, hogy a szövetség nem adott több lehetőséget a kapitánynak, ráadásul bő egy hónappal a horvátországi Európa-bajnokság előtt intettek búcsút, a férfi szakág súlyos problémáiról árulkodik. 

• Miért küldték el Märcz Tamást?
• Hogyan szólt bele a politika a vízilabdába is?
• Mi a különbség a Kemény Dénes-korszak csapatai és a jelenlegi válogatott között?
• Ki az új kapitány, és milyen feladat vár rá? 

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent 2022/30. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!