Orbán Viktor már megint mindenkit legyőzött

Orbán Viktor már megint mindenkit legyőzött

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor és a magyar delegáció érkezik az Európai Tanács ülésének keddi napjára 2019. július 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sivalkodnak a fanfárok: nyertünk! Mi több, Orbán Viktor is győzelmi jelentést küldött haza: sikerült megakadályozni, hogy a magyarokat nem tisztelők kerüljenek az Európai Unió élére. Szegény, szegény Manfred Weber, hát kellett neki tavaly márciusban (igen, 2018 tavaszán) olyanokat üzennie a Figyelőben a magyaroknak, hogy „Én azt szeretném, ha Orbán Viktort újraválasztanák”. Ezt a tiszteletlenséget! De ez már legyen az ő baja, majd elkesergi a pszichiáterének, amikor megpróbálják újraépíteni a pártcsaládtagokba vetett hitét.

Szóval megvan a győzelem. A jó öreg, megbízható Origó nem is próbálta elrejteni (helyesen, hiszen ez most nem az álszerénység ideje, ez most történelem!), hogy kinek is köszönhetjük a diadalt: 

Orbán Viktor és a V4-ek győzelme: Megbuktatták Soros jelöltjét

És valóban szép, nagy, színes kavarodás volt Brüsszelben, aminek a végén Angela Merkel akkorát bukott, hogy a gigantikus bukfencezése közben legbizalmibb emberével bezsebelte a legfontosabb pozíciót. Emmanuel Macron is annyira ki volt szolgáltatva a magyar miniszterelnöknek és a V4-eknek, hogy hazavihette a franciáknak a másik legfontosabb intézmény vezető posztját, az így utólag ügyes beetetésnek tűnő, második körös Frans Timmermansozó spanyolok is egy európai vezetői tisztséggel gyarapodtak, csak valahogy a bivalyerős visegrádiaknak nem esett le semmi. Donald Tusk ment, és innen nem jött a „helyére” senki. 

Ám egye fene, legyen igaza az Origónak, tehát ott tartunk, hogy győztek Orbánék. (Aminek azóta már a vidék magyarsága is örvendezhet, mert a fentebb említett cím szaladt körbe a kormánypárti médiaalapítvány rendszerében.)

Megállapodtak: Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság elnöke | Magyar Hang

Kedd estére sikerült megállapodniuk a legfontosabb tisztségekről az Európai Unió állam-és kormányfőinek – jelentette be Donald Tusk. Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője szerint Merkel és Macron háttéralkujának eredménye, hogy Timmermans nem lett befutó.

A történelmi siker gyümölcseként Ursula Von der Leyen kerülhet az Európai Unió élére, akiről mi, magyarok eddig nem sokat tudtunk; jobb esetben annyi megvolt róla, hogy egy időben Angela Merkel utódjaként emlegették. Most már viszont azt is tudjuk, hogy Ursula Von Der Leyen nevét a csúcsjelöltségi intézményt vadul fúró, és amúgy a magyarokat ugyancsak nem tisztelő Emmanuel Macron varázsolta elő a cilinderéből.

Sőt, azt is tudjuk, hogy az Európai Bizottság következő elnöke a föderalista EU híve, aki ilyeneket nyilatkozik: „reményeim szerint a gyerekeim és unokáim Európája már nem államok laza uniója lesz, amit nemzeti érdekek tartanak béklyóban.”

De mindez mindegy, a lényeg, hogy mi, magyarok már megint győztünk!