Az NMHH eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen Gattyánék reklámja miatt

Az NMHH eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen Gattyánék reklámja miatt

A Megoldás Mozgalom ajánlásgyűjtő pultját rakják össze a párt aktivistái Budapest II. kerületében, a Fény utcai piac előtt az ajnálásgyűjtés első napján, 2022 február 12-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak Gattyán Györgyék pártjának reklámja keltette fel a médiatanács figyelmét, hanem Balázsék rádióműsora is.

A Balázsék című műsorban elhangzott, a kínai közösséggel szembeni kirekesztő megnyilvánulások miatt 200 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Rádió 1 szolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Rádió 1 szolgáltatójának a bírság megfizetése mellett közleményt is közzé kell tennie, amiben tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy törvényt sértett, amikor a műsorszámban az e közösséggel szembeni, általánosító és sztereotip gondolatok felerősítésére, ellenérzés kialakítására alkalmas megjegyzéseket tett, megfelelő ellenpontozás nélkül.

Közölték azt is, a testület bejelentés alapján eljárást indít a TV2 szolgáltatója ellen. Az NMHH szerint felmerült annak lehetősége, hogy a csatornán pillanatreklámként leadott „Digitalizáció” című és a „Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként közzétett közleményeket politikai reklámokként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a közlemény megrendelőjének megfelelő feltüntetésével. – A közlemények üzenetükkel, szín- és formavilágukkal a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatták – tették hozzá.

(MTI)