Járdafestéssel és plakátokkal „köszöntik” a Békemenet résztvevőit a DK és az MMM fiataljai

Járdafestéssel és plakátokkal „köszöntik” a Békemenet résztvevőit a DK és az MMM fiataljai

A Békemenet útvonalán akciózott a Minden Fiatal Magyarországa (Fotó: Minden Fiatal Magyarországa /Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utcán töltötték az éjszakát a DK ifjúsági szervezetének (DEL) és a Minden Fiatal Magyarországa aktivistái, hogy rendhagyó módon „tájékoztassák” a március 15-i Békemenet résztvevőit.

Mint a DEL tagjai írják, állampolgári kötelességüknek tettek hajnalban, amikor színes járdafesték segítségével olyan dolgokra hívták fel a Békemenet útvonalán a figyelmet, amikről az elmúlt napokban biztosan nem volt szó a közmédiában, a TV2-n, vagy a fideszes pártmédia egyéb felületein. Mint írják, a köztévé nem tudósít arról, hogy elérte a 400 forintot az euró árfolyama, nem tudósít a Pegazus-botrányról, és arról se, hogy az ellenzék vitára hívta Orbán Viktort.

„Ha a lábuk elé néznek, a Békement résztvevői is saját szemükkel láthatják majd tehát, hogy egy euró a múlt héten 400 forintba került, vagy, hogy miként nyilatkozott a ma már Putyin pincsijeként viselkedő Orbán Viktor az orosz elnökről 2007-ben. Így, amire a Kossuth térre érnek, ők is pontosan tudni fogják, hogy egy szó sem igaz abból, amit a miniszterelnök az ünnepi beszédében elmond” – írják közleményükben.

A DK fiataljai tájékoztató akciójuk során lemosható és környezetbarát festéket használtak. Arról is beszámoltak Facebook-posztjukban, hogy igazoltattak őket a rendőrök, és állításuk szerint egyiküket megfenyegették, hogy beviszik a Gyorskocsi utcába, miután a rendőrök meglátták az üzeneteik tartalmát.

A Minden Fiatal Magyarországa aktivistái többek között „Orbán konyec” feliratú plakátokat függesztettek fel Békemenet útvonalán. Szerintük ma a Fidesz szavazóinak is az az érdeke, hogy változás legyen.

– Mindannyiunk érdeke, hogy hazánk egy autokráciába süllyedő, keleti modellt követő ország helyett, egy nyugatias, felemelkedő, szabad, és tisztességes ország legyen! – olvasható közösségi bejegyzésükben.