10 percen belül három helyen próbált fegyverrel rabolni

10 percen belül három helyen próbált fegyverrel rabolni

A gyanúsított elfogása (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid idő alatt három pomázi üzletet is megpróbált fegyverrel kirabolni egy férfi, azonban minden alkalommal a bent lévő határozott fellépése miatt inkább elmenekült. Hamarosan a kutyás körzeti megbízott leteperte és kattant a kezén a bilincs.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az első bejelentés pénteken délelőtt 9 óra után érkezett a rendőrségre, a telefonáló azt mondta, hogy a pomázi üzletben egy kapucnis, baseball sapkás férfi a bevételt követelte, ő azonban nem adott, ezért a férfi távozott. Néhány perccel később betért egy lottózóba, fegyverének csövét az alkalmazottra irányította és pénzt követelt. Az eladó segítségért kiabált, mire a támadó ismét megfutamodott. 

Harmadjára egy ruhaüzletbe lépett, ráfogta fegyverét a tulajdonosra és pénzt követelt. Az eladó egy hirtelen mozdulattal megmarkolta a pisztolyt tartó kezet és megpróbálta elvenni támadója fegyverét. Dulakodni kezdtek, ami az utcán folytatódott, miközben a fegyver elsült. A támadó elmenekült, senki sem sérült meg.

Ekkor ért ki a helyszínre egy törzszászlós Dakota nevű szolgálati kutyájával. A közelben lévő tanúk kiabálása és mutogatása alapján meglátta a fekete kabátos, kapucnis férfit, két perc alatt utolérte és a földre vitte. Míg Dakota egyértelműsítette, hogy nincs esély a menekülésre, a körzeti megbízott megbilincselte a támadót.

Az időközben sorra érkező rendőri egységek tagjai megkezdték az elsődleges intézkedéseket, biztosították a helyszíneket, a földön heverő, a támadáshoz használt fegyvert és összegyűjtötték a tanúkat. Az aszfalton bilincselt kapucnis támadóhoz hámsérülése miatt mentőt hívtak, majd előállították. Mint később kiderült, ittas volt.

B. Lajost azóta kihallgatták, de a gyanúsítás ellen panaszt tett és a vallomástételt megtagadta. A támadásoknál használt fegyver az elsődleges vélemény alapján gázriasztó pisztoly. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.