12 ezer covidfertőzött és 118 elhunyt áldozat egy hét alatt

12 ezer covidfertőzött és 118 elhunyt áldozat egy hét alatt

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati információk szerint az elmúlt héten összesen 11 947 új covidfertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 132 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 118 beteg (akik a honlap megmásíthatatlan megjegyzése szerint „többségében idős, krónikus beteget” voltak, de ez semmit sem változtat azon, hogy meghaltak). Így az elhunytak száma 47 798 főre emelkedett.

Megint csak állandó eleme e bejelentések szövegének, hogy „a gyógyultak száma folyamatosan nő” –  de vajon hogyan csökkenhetne ez, merülhet fel a kérdés, ami egyben azt is megkérdőjelezi, hogy e szöveg előállítói gondolkodnak. Ennél sokkal fontosabb lenne azt közölni, hogy hány tesztet csináltak, és annak hány százaléka lett pozitív. De ezt valamiért titkolják. Az aktív fertőzöttek száma 35 043 főre csökkent. Jelenleg 1597 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közben azt közölte, hogy továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja. A tendenciát tekintve enyhe emelkedés Békéscsabán és a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep mintáiban tapasztalható, míg a többi helyszínre stagnálás jellemző – tették hozzá. Közölték azt is, hogy a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két településen – Kecskeméten és Zalaegerszegen – a mérsékelt, a többi mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.

 

Címkék: koronavírus