165 millió forinttal támogatja a magyar kormány egy belarusz templom rekonstrukcióját

165 millió forinttal támogatja a magyar kormány egy belarusz templom rekonstrukcióját

Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem ment üres kézzel a belarusz diktátorhoz pénteken Orbán Viktor. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a „Kormány egyetért azzal, hogy Magyarország külpolitikai kapcsolatainak erősítése érdekében a Belarusz Köztársaság Mogiljev városában található Uszpenszkij Szűz Mária és Szent Sztaniszláv Székesegyház rekonstrukciója – a  2020.  évben – 165 000 000 forint költségvetési támogatás biztosításával valósuljon meg”.

A 165 millió forintot az idei költségvetés a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetén belül átcsoportosítással kell biztosítani.

A hivatalos tájékoztatás szerint Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök és a magyar miniszterelnök a találkozón megvitatják a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésének és közös projektek megvalósításának lehetőségeit. Már most is Minszkben gyártják a Magyarországon futó emeletes vonatokat. Úgy tudni, a Wizz Air is tervezi járatok indítását Belaruszba. A Tvr.by tudósításában arra felhívta a figyelmet, ez a magyar miniszterelnök első hivatalos látogatása Minszkbe.

Lapunk kérdéseket tett fel a külügyi tárcának arról, hogy milyen gazdasági és politikai eredményeket, megállapodásokat remélnek a találkozótól, illetve felvetik-e a tárgyalások során az emberi jogok súlyos megsértésének gyakorlatát Fehéroroszországban. Amennyiben választ kapunk, cikkünket frissítjük.