Orbán pénteken elutazik a belarusz diktátorhoz

Orbán pénteken elutazik a belarusz diktátorhoz

inszk, 2020. május 9. Ajakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (elöl) beszédet mond a II. világháború európai befejezésének 75. évfordulója alkalmából tartott katonai parádén Minszkben 2020. május 9-én. MTI/AP pool/Szergej Gapon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök meghívására hivatalos látogatásra Fehéroroszországba utazik Orbán Viktor miniszterelnök pénteken – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Aljakszandr Lukasenka és Orbán Viktor megvitatják a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésének és közös projektek megvalósításának lehetőségeit.

Tárgyalnak az Európai Unió és Fehéroroszország együttműködéséről is a Keleti Partnerség keretében. A minszki megbeszéléseken szóba kerülnek a regionális és globális kihívások is – tette hozzá Havasi Bertalan.

Az EU ajánlása ellenére ott volt a magyar nagykövet a minszki parádén | Magyar Hang

Az, hogy Magyarország képviseltette magát az Alekszandr Lukasenko számára kiemelt fontossággal bíró eseményen, az utóbbi időben látványosan jó magyar-belarusz viszony fényében nem meglepő. Az elmúlt években több felső szintű találkozóra is sor került, és még a járvány kitörése előtt keringtek hírek Orbán Viktor közelgő minszki látogatásáról is.