HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Nem mond igazat a mentőszolgálat” – állítja az érdekképviselet

Szerző: | 2019. december 23., 15:22 | Belföld

Képünk illusztráció (Fotó: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Néhány óra alatt komoly vita alakult ki amiatt, ki a hibás abban, hogy több mentődolgozó sem kapta meg a kollektív szerződésben rögzített év végi 37 ezer forintot. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szerint az egyik szakszervezet, az érdekképviselet szerint ugyanakkor az OMSZ okozta a problémát.

A Népszava számolt be róla hétfőn reggel, hogy többen is voltak a mentőknél, akik a szokásos év végi, a kollektív szerződésben rögzített egyszeri 37 240 forint helyett mindössze néhány ezer forintot kaptak karácsony előtt. A cikk szerint a feszültség abból adódott, hogy az egyik szakszervezet – a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) – megtámadta a 2016. év végén megkötött kollektív szerződést, a Kúria azt pedig hatályon kívül helyezte. Így az OMSZ az eddig költségtérítésként utalt juttatást munkabérként fizette, de ebből éppen emiatt sokaktól nagyobb tételt kellett levonni.

Kellemetlen meglepetés a mentőknél: alaposan összement az év végi juttatás | Magyar Hang

A Magyarországi Mentődolgozók Szakszervezete szerint azonban ez nem így van. – Hiába állítja az Országos Mentőszolgálat, hogy a kollektív szerződés hatályon kívül helyezése miatt utalt kevesebbet a bajtársaknak a szokásos év végi 37240 forint helyett, ez hazugság – közölték.

Security Check Required

Facebook oldalukon azt írták, hogy a Magyar Államkincstár már december 10-én számfejtett, egy nappal azelőtt, hogy a Kúria érvénytelenítette volna a kollektív szerződést. Azaz, az Országos Mentőszolgálat írásuk szerint szándékosan szembement a kollektív szerződésben rögzítettekkel. Ráadásul – tették hozzá – a kollektív szerződés hatályon kívül helyezése egy korábbi megállapodást léptet érvénybe, amelyben ugyanúgy szerepel ez a karácsonyi előtti tétel. – Annyi történt, hogy velünk akarják elvitetni a balhét – összegezték.

Címkék: Kollektív Szerződés, Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, mentők, Országos Mentőszolgálat


HIRDETÉS
Fellélegezhetünk!

Fellélegezhetünk!

A libernyák lélegeztetőgép nem jó, az direkt bonyolult. A kereszténydemokrata lélegeztetőgép, az jó, az szinte magától működik. Például ezek a Malajziából beszerzett kereszténydemokrata lélegeztetőgépek.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

Pin It on Pinterest