Mocsok féregnek nevezte Göncz Árpádot a kormánypárti újságíró

Mocsok féregnek nevezte Göncz Árpádot a kormánypárti újságíró

A Mi Hazánk Mozgalom akciója a Göncz Árpád Városközpontnál (Fotó: elemi.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bódy Géza, a Magyar Nemzet néven megjelenő kormánypárti napilap újságírója kifakadt annak kapcsán, hogy 3-as metró egyik állomásának elnevezése a közelmúltban Árpád híd metrómegállóról Göncz Árpád városközpontra változott.

A Metróért Egyesület egyik hétfői Facebook-bejegyzéséhez szólt hozzá az újságíró, ekképpen: „Javaslom újfent átnevezni az állomásokat lehetőleg újabb libsi, mocsok féregről!”. A veretes mondatban ejtett vesszőhiba a kisebbik gond, azonban a szövegben található alany-állítmány egyeztetési probléma okán nem száz százalékig érthető, hogy miképpen érti a szövegírásból élő Bódy Géza a hozzászólását. Amit ő ír, az ugyanis azt jelenti, hogy több állomást is ugyanarról a „libsi, mocsok féregről" kellene elnevezni. Ez pedig azt eredményezné, hogy mondjuk – maradva a 3-as metrónál – Észak-Pesten és Dél-Pesten is volna egy-egy állomás, amely ugyanarról a „libsi, mocsok féregről” lenne elnevezve. Ez pedig könnyen belátható, hogy káoszt eredményezne a főváros közlekedésében.

Azt, hogy a rendszerváltozás utáni első köztársasági elnökről nevezzék el az Árpád híd pesti hídfőjénél található területet, még a Fidesz-támogatással megválasztott Tarlós István vezette Fővárosi Közgyűlés döntötte el, 2016-ban. A metrómegállót ezek után 2020. január 31-én keresztelték át.

A Metróért Egyesület Facebook-bejegyzése egyébként arról szólt, hogy az egyesület vezetőinek az M3 felújítás projektigazgatója megengedte, hogy megtekintsék a felújítás alatt lévő szakaszt.

A kormánypárti lap újságírója (vagy a Metróért Egyesület moderátora) azóta törölte a hozzászólást, azonban mi megőriztük az utókornak: