A hangszórókon is figyelmeztethetnek majd: ne üljenek a buszokon az első ülésekre

A hangszórókon is figyelmeztethetnek majd: ne üljenek a buszokon az első ülésekre

Koronavírus idején tilos az első ajtó használata (Fotó: BKK Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napról-napra csökken Budapesten a buszok és a villamosok kihasználtsága. Bár vannak olyanok, akik a tiltás ellenére is beülnek az első ülésekre, a BKK nem akar senkit szankcionálni.

Lapunk is beszámolt kedden arról a jelenségről, hogy hiába figyelmeztet kordonszalag és tábla is mindenkit arra, hogy ne használják a buszok első üléseit, többen ezt nem veszik figyelembe. Pedig a kérés nem véletlen, a sofőröket akarják védeni a járvány idején.

Többeket nem érdekel, hogy nem lehet a buszokon előre ülni | Magyar Hang

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) lapunknak a történtek kapcsán azt írta, hogy nem céljuk bárkit szankcionálni. – Ettől sokkal fontosabb, hogy az utasok megértsék, hogy a szalagkordon mindannyiunk érdeke, nem csak a járművezetőké – írták. Ezért már dolgoznak azon, hogy a hangszórókon keresztül is figyelmeztessenek erre mindenkit. Emellett azt kérik a közlekedőktől, hogy aki ilyet lát, „türelmesen” figyelmeztesse a szabállyal nem törődőt, mert lehet, hogy csak egyszerű figyelmetlenségről van szó.

A BKK azt is közölte, hogy a szerdai utasszámok az előző napinál is sokkal alacsonyabbak, járművenként nem érik el a tíz százalékot. Ez azt jelenti, hogy szóló buszon 6-7 fő, csuklós buszon 10 fő alatti az átlagos utasszám, de a villamosokon és a metrókon is hasonló kihasználtság.

Így balhézik egy utas a buszsofőrrel a korlátozások miatt | Magyar Hang

Csütörtöktől egyébként Budapesten a tanítási szünetek megfelelő menetrend szerint közlekednek majd a járatok.