Eltüntette az MSZP a vitákat kiváltó videóját

Eltüntette az MSZP a vitákat kiváltó videóját

Korózs Lajos az ominózus videóban (Forrás: MSZP Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn este már nem volt elérhető az MSZP-s Korózs Lajos videója, amelyen egy mentősként bemutatott nő arról beszél, hogy mennyien meghaltak a kórházi ágyak kiürítése miatt. Az Országos Mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy nem ismerik a felvételen látható nőt, a szocialista párt szerint ugyanakkor a hölgy mentősként dolgozik egy magánszolgáltatónál.

Nagy vihart kavart az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos videója, amelyen egy Németh Athina néven szereplő mentős mesélte el a kórházi ágyak kiürítésének következményeit. A nő azt mondta, hogy miután a koronavírus-járványra hivatkozva az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) utasítása alapján kiürítették a kórházi ágyakat, ő maga tíz beteg hazaszállításában vett részt, közülük kilencen elhunytak a következő napokban.

Az Országos Mentőszolgálat ugyanakkor azt közölte, hogy N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem.

A szocialisták ezt először nem hagyták annyiban. Azt írták, hogy a videóban nyilatkozó hölgy mentősként dolgozik egy magánszolgáltatónál. Egy olyan cégnél, amely már az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt is hosszú évek óta együttműködött az Országos Mentőszolgálattal. Sőt a koronavírus elleni harcban a napi munkájukat az OMSZ koordinálja.

Azonban hiába igyekeztek megvédeni magukat, az ominózus videót mégis levették a közösségi portálról.