Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Magyar-lengyel miniszterelnöki egyeztetés lesz csütörtökön Budapesten

Szerző: | 2020. november 25., 12:02 | Belföld, Külföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a tervek szerint csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal Budapesten – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

HIRDETÉS - AIP

A találkozóról elsőként Lengyelország brüsszeli EU-képviselete adott tájékoztatást a Twitteren. Ebben azt írták, a budapesti tárgyalás napirendjén várhatóan a többéves pénzügyi keret (MFF) szerepel, mivel Lengyelország és Magyarország koordinálni kívánja az EU-költségvetésről szóló tárgyalási pozícióit.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A következő hétéves uniós költségvetést és ezzel együtt a tervezett közös hitelfelvételt Magyarország és Lengyelország is megvétózta, miután megszületett a döntés, hogy jogállamisági kritériumokhoz köthetnék a kifizetéseket. Az itthoni kommunikáció szerint ez a kérdés valójában arról szól, hogy Brüsszelből ránk akarják kényszeríteni a bevándorláspárti politikát.

Közben Orbán Viktor már bejelentette, hogy Magyarország nemrég felvett egy 2,5 milliárd eurós, vagyis 800-900 milliárd forintnyi hitelt a pénzpiacról. Felét tíz, másik felét harminc évre. A miniszterelnök érvelése szerint ez is alátámasztja, hogy egyedül is forrásokhoz tud jutni az ország, nincs szüksége arra, hogy az unióval közösen vegyen fel hitelt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Lengyelország, Mateusz Morawiecki, Orbán Viktor, uniós költségvetés, vétó


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest