Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elmarasztalták rágalmazásért Márki-Zay Pétert

Szerző: | 2020. december 09., 17:05 | Belföld

Márki-Zay Péter a Kossuth körök első országos gyűlésén Budapesten, 2019. június 8-án (Fotó: Torkos Matild/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hódmezővásárhelyi iskolaigazgató által indított büntetőügyben mondta ki jogerősen bűnösnek rágalmazás vétségében a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét azért perelte be az igazgató, mert Márki-Zay Péter a közösségi oldalán és egy helyi lapban azt állította róla, hogy egy kollégáját „politikai okból súlyosan megalázta és megfenyegette”. A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék – helybenhagyva a Csongrádi Járásbíróság ítéletét – a polgármester bűnösségét állapította meg, de nem szabott ki rá büntetést, hanem egy évre próbára bocsátotta.

HIRDETÉS - AIP

Bakos Éva tanácsvezető bíró indoklásában kifejtette, hogy a járásbíróság a tanúk, köztük az érintett pedagógus meghallgatása alapján helyesen állapította meg, hogy semmiféle bizonyíték nem igazolta a politikus állításait. Márki-Zay Péter állításai alkalmasak voltak az igazgató társadalmi megítélésének kedvezőtlen befolyásolására – mondta a bíró.

(MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Hódmezővásárhely, Márki-Zay Péter, Mindenki Magyarországa Mozgalom, rágalmazás, Szegedi Törvényszék


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest