Rongálás miatt figyelmeztetést kapott Novák Előd a szivárványos zászló eltávolítása miatt

Rongálás miatt figyelmeztetést kapott Novák Előd a szivárványos zászló eltávolítása miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lopással gyanúsította a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom alelnökét, Novák Elődöt, amiért eltávolította a budapesti Városházáról az LMBTQI-mozgalom jelképét, a szivárványos zászlót. Végül azonban a lopás nem igazolódott, helyette rongálás miatt kapott figyelmeztetést – ezt maga a politikus közölte sajtóközleményben. Azt is hozzátette: az ilyen magatartásért a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után kitüntetés fog járni.

A politikus közleményéből az derül ki: a lopás vádja a bírósági végzés szerint azért nem igazolódott, mert a zászlót az eltávolítása után a kukába dobta, ezért emiatt a bíróság szükségtelennek tartotta büntetést kiszabni. A politikus szerint a bíróság a döntés indoklásában figyelembe vette, „a Mi Hazánk Mozgalom alelnökeként lelkiismereti kötelességének érezte, hogy a szivárvány színű zászlót a helyéről eltávolítsa”, amit szerinte minden „normalitáspárti aktivista” bátorításnak tekinthet. Ugyanakkor közölte: a bíróság rongálás miatt figyelmeztetésben részesítette.

– Pusztán egy spárga elvágása minősült rongálásnak, amiért figyelmeztetést kaptam – fogalmazott közleményében Novák Előd, aki azt is hozzátette: a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után az ilyen magatartásért kitüntetés fog járni.

Novák Előd arról is írt: azért távolította el a zászlót, mert családellenes jelképnek tartja. Sérelmezte közleményében azt is, hogy egy másik ügyben, az újbudai szivárványos zászló eltávolítása miatt továbbra is 2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a rendőrség. – Éjszakai házkutatást tartottak, rabosítottak, DNS-mintát is vettek az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés mellett – sorolta Novák, aki szerint a kormányzat próbálja megfélemlíteni a hozzá hasonló „normalitáspárti erőket”.