Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Rongálás miatt figyelmeztetést kapott Novák Előd a szivárványos zászló eltávolítása miatt

Szerző: | 2021. február 02., 20:22 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lopással gyanúsította a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom alelnökét, Novák Elődöt, amiért eltávolította a budapesti Városházáról az LMBTQI-mozgalom jelképét, a szivárványos zászlót. Végül azonban a lopás nem igazolódott, helyette rongálás miatt kapott figyelmeztetést – ezt maga a politikus közölte sajtóközleményben. Azt is hozzátette: az ilyen magatartásért a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után kitüntetés fog járni.

HIRDETÉS - AIP

A politikus közleményéből az derül ki: a lopás vádja a bírósági végzés szerint azért nem igazolódott, mert a zászlót az eltávolítása után a kukába dobta, ezért emiatt a bíróság szükségtelennek tartotta büntetést kiszabni. A politikus szerint a bíróság a döntés indoklásában figyelembe vette, „a Mi Hazánk Mozgalom alelnökeként lelkiismereti kötelességének érezte, hogy a szivárvány színű zászlót a helyéről eltávolítsa”, amit szerinte minden „normalitáspárti aktivista” bátorításnak tekinthet. Ugyanakkor közölte: a bíróság rongálás miatt figyelmeztetésben részesítette.

– Pusztán egy spárga elvágása minősült rongálásnak, amiért figyelmeztetést kaptam – fogalmazott közleményében Novák Előd, aki azt is hozzátette: a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után az ilyen magatartásért kitüntetés fog járni.

Novák Előd arról is írt: azért távolította el a zászlót, mert családellenes jelképnek tartja. Sérelmezte közleményében azt is, hogy egy másik ügyben, az újbudai szivárványos zászló eltávolítása miatt továbbra is 2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a rendőrség. – Éjszakai házkutatást tartottak, rabosítottak, DNS-mintát is vettek az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés mellett – sorolta Novák, aki szerint a kormányzat próbálja megfélemlíteni a hozzá hasonló „normalitáspárti erőket”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Mi Hazánk Mozgalom, Novák Előd, szivárványos zászló, zászló


Ki látta az egyenlő méltóságot?

Ki látta az egyenlő méltóságot?

Szerbia miniszterelnöke, Ana Brnabic egy nővel él együtt, aki egy gyermekkel is megajándékozta. Magyarországon ennek a gyermeknek 18 éves koráig még csak említés szintjén sem szabadna hallania olyan deviáns személyekről, mint amilyenek a saját szülei.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest